Een paar dagen terug vlogen 3 historische vliegtuigen (2 Boeing Stearmans en een De Havilland Chipmunk) van Breda (vliegveld Seppe, ofwel Breda International Airport) naar Haarlem en terug, waarbij ook Schiphol werd aangedaan (zie deze samenvatting op YouTube).

Boeing Stearman en De Havilland Tiger Moth in 2019 (andere vliegtuigen, andere plaats en andere tijden)

Ik had net het boek “The Day of the Triffids” van John Wyndham herlezen, over een man die na een oogoperatie ontwaakt in een Londens ziekenhuis, en merkt dat alles om hem heen doodstil is. Door een combinatie van gebeurtenissen blijkt de beschaving die hij kende niet meer te bestaan, en zijn de spelregels voor overleving volledig veranderd.

De beelden van het rustige Schiphol waar kleine vliegtuigen een rondje om de verkeerstoren mogen maken gaven me een déjà vu gevoel: ook hier zijn de spelregels plotseling compleet veranderd. En dat door het kleinste soort organisme dat we kennen, een virus…