Vanmiddag kwam ik mijn vriendin Donna weer tegen in de Heemtuin.
Donna is een vriendelijke kat die in de buurt woont, en zich in de Heemtuin helemaal thuis voelt.


Als altijd wilde ze graag geaaid worden, en het viel mij op dat ze nogal wat teken op haar kop had. Ondanks mild tegenstribbelen heb ik haar onder handen genomen, en de oogst viel niet tegen: 11 teken op kop en hals (zelfs eentje op haar lip).


Van deze 11 teken vrat Donna er 2 weer op (terugwinning van bouwstoffen).


Ik heb al heel wat honderden teken gezien, maar vandaag zag ik voor het eerst dat 2 teken zelf ook een teek op hun borst hadden:


Geeft de teek een jong de borst (en zou daarmee onder de zoogdieren vallen)? smiley

Nee, we zijn hier getuige van een paring. Het vrouwtje is degene die zich vol zuigt met bloed om eitjes te kunnen leggen. Het mannetje is, zoals duidelijk is te zien, beduidend kleiner dan het vrouwtje. En we zien op deze foto ook duidelijk dat teken geen insecten zijn (6-potigen), maar tot de familie der spinnen en mijten behoren (8-potigen).