Afgelopen weekend waren we weer met een groep vrijwilligers aan het werk in het Oostzanerveld.
Jeroen Breidenbach, één van de vrijwilligers, zag een piepklein wit nachtvlindertje opvliegen uit het gemaaide riet, ving het voorzichtig in zijn handschoenen, en vroeg mij om er een foto van te maken.
Eerlijk gezegd vond ik het wel een erg klein vlindertje, en helaas had ik geen macrolens paraat.

De foto werd bepaald geen kalenderplaat, en ik had ‘m al bijna gewist toen ik een enthousiaste e-mail van Jeroen ontving: het bleek te gaan om een satijnboogbladroller, een soort die sinds 1980 niet meer was waargenomen, en waarvan algemeen werd aangenomen dat ‘ie was uitgestorven.

OK, hoe groot is de kans dat je getuige bent van de herontdekking van een uitgestorven gewaande diersoort…?
Dat is toch nog mooier dan een dinosaurusskelet? smiley