Afgelopen vrijdag zijn we in de Amsterdamse Waterleidingduinen gaan wandelen. Veel mensen verklaarden ons voor gek vanwege de verwachte neerslag, en eerlijk gezegd begon ik zelf ook te twijfelen toen rond 9 uur ’s ochtends een staande sloot ons dwong om te schuilen op het overdekte terras bij ingang “De Oase”.
Maar goed, na een klein uurtje schuilen hield de regen op en zijn we alsnog op pad gegaan. Wat heerlijk om het gebied vrijwel voor jezelf alleen te hebben smiley
En het aantal dieren dat die dag wilde poseren brak verscheidene oude records.
Hier een selectie:
Tegen lunchtijd begon het weer even te spetteren, wat ons “noodzaakte” om op het terras bij ingang “Zandvoortse laan” een kop koffie te nuttigen, in aangenaam gezelschap:Na een ruim half uur hield de regen op, waarna het de rest van de dag droog bleef.
Op naar de vossen:

Deze jonge vos is bepaald niet schuw. Het deed me genoegen te zien hoe hij een sprinkhaan al springend volgde, ving en opvrat, en vervolgens een insect uitgroef en verslond – prima in staat om voor zichzelf te zorgen!
Een luxe probleem was dat hij dat jagen zo dichtbij deed (op minder dan 2 meter afstand) dat ik mijn zoomlens niet meer kon focussen.
Wel heb ik nog een foto kunnen maken toen hij zijn territorium markeerde:


Op de terugweg nog even een kop koffie nuttigen bij ingang “Panneland”, waar de konijnen absoluut niet schuw zijn:Een geslaagde dag.