Buienradar gaf voor gisteren (zaterdag) eind van de middag een “gaatje” van een paar uur aan in de regenbuien die de hele dag al aanhielden.
Dat leek me een mooie gelegenheid om in de Amsterdamse Waterleidingduinen op zoek te gaan naar jonge vossen.

We kwamen rond 18:00 uur aan, en hoefden het gebied met slechts een handjevol bezoekers te delen. Dat zal vandaag, op een zonnige warme zondag, ongetwijfeld anders zijn.

Op een gegeven moment kwam er een damhert mijn richting op lopen, het leek me niet gezien te hebben. Maar plotseling onderbrak het zijn wandeling, en verdween het struikgewas in. Pas thuis achter de computer werd me duidelijk waarom, zie onderstaande foto:


Ik had die vos in het riet niet gezien!

Een klein stukje verder liep ik voorzichtig, heel naïef hopend een vos te ontdekken zonder dat die mij in de gaten zou hebben, toen op nog geen 3 meter afstand een jonge vos me stond aan te kijken:


Ik was bang dat ‘ie er vandoor zou gaan, maar hij gaapte, rekte zich eens lekker uit en ging op slechts een paar meters afstand liggen:
Pas toen vader vos ten tonele verscheen, werd het jong weer actief:


Na een uitbundige begroeting en een “poetsbeurt”, passeerden vader en kind mij alsof ik daar niet zat (en dichterbij dan de minimum afstand die mijn lens nodig heeft om nog te kunnen scherpstellen), bleven nog even zitten en verdwenen toen uit beeld.
Een prachtige afsluiting van de middag.
Met dank aan Buienradar.