In onze straat leven zeker 5 rode katers, waaronder onze Bram.
Een van die katers heeft de bijnaam “de terrorist” gekregen vanwege zijn extreme agressie naar alle andere katten.
Als kittens zijn onze beide katten een keer bij de voordeur aangevallen door deze “terrorist”, waarbij we echt even voor hun leven vreesden. Sindsdien zijn ze uiterst schuw bij de voordeur, en Bram wil zelfs niet meer door de voordeur naar buiten. Lapjeskat Suzie heeft zich er beter overheen gezet, hoewel ze nog steeds de schuifpui naar de achtertuin prefereert boven de voordeur.

Bram heeft sinds enkele weken echter een goed alternatief gevonden: met het mooie weer staat het raam op de eerste verdieping vrijwel altijd open, en hij verkiest nu de richel onder het raam als uitkijkpost. Af en toe waagt hij zelfs een sprong naar de luifel boven de voordeur en weer terug. Onaantastbaar kijkt hij zo uit over zijn territorium.


Foto: Bas van der Woude