Jarenlang hebben we 1 kat gehad, Felix. Ze was bang voor vogels (nadat eksters haar de boom in hadden gelokt waar ze 4 uur zat te mauwen voordat ze naar beneden werd gehaald) en erg territoriaal, een gezonde combinatie voor de vogels in de tuin.

Nadat Felix overleden was, kregen we 2 katten, broer en zus: lapjeskat Suzie en rode kater Bram.
Beide bleken zeer bekwame roofdieren te zijn, wat niet zo goed nieuws was voor de vogels in onze tuin, die kennelijk gewend waren geraakt aan hun feline bewaker.
Inmiddels weten de vogels heel goed dat ze moeten oppassen voor dit dynamische duo. Bovendien zijn de katten al wat bedaagder geworden (ze zijn tenslotte al 2 jaar oud) en gaan ze nog maar zelden achter vogels of kikkers aan.

Bij speciale gelegenheden, zoals onlangs bij de reddingspoging van een jonge Turkse tortelduif, krijgen ze tijdelijk huisarrest.